Bara 5 appar är en myt!

Appar 2016-08-31 kl. 15.58.47

En av de vanligaste kommentarerna från företag när vi presenterar U-Tribe och ProBuddy är att ”Alla vet ju att ingen använder mer än 5 appar i sin mobil. Högst!” En myt som verkar vara väl förankrad och bekräftar misstänksamheten mot nya fenomen, speciellt för digitala nybörjare. Och som alla andra vandringssägner är även denna svår att slå hål på.

Tack IIS för hjälpen!

Internetstiftelsen i Sverige publicerade nyligen en undersökning om 300 personers faktiska användande av sina mobiler (Android-användare). I den framkommer med önskvärd tydlighet att mobilen numer inte används så mycket till att ringa med, i snitt 16 minuter per dygn. Däremot använde man den hela 320 minuter till att surfa, spela eller titta på film på. Och när det gäller att hänga på sina favoritappar så gör man det i nästan 3 timmar per dygn (178 minuter) utspritt på 206 gånger. Populärast är Facebook (43 minuter vid 21 besök), YouTube, Instagram tätt följt av Spotify, vilket knappast är överraskande. Bank-Id och Swish är bubblare och växer snabbt, naturligt nog.

I snitt användes 15 olika appar per dag

Under denna undersökningsmånad laddade man i snitt ner och besökte 67 olika appar, med en toppnotering på 172. Men det riktigt intressanta var ändå att personerna besökte 15 nedladdade appar varje dag. Det måste betyda att vissa appar erbjuder relevant och intressant information som bara finns på just den appen. Att det inte är desamma för alla personer säger sig själv. Lika självklart som att det är individens intresse och ibland yrke som gör att man söker sig till en viss app oftare än till andra.

U-Tribe ger dig en helägd egen kanal

Men vår lösning vet du med säkerhet att alla dina följare verkligen nås av dina budskap. Att du också vet vem som interagerar (med mail-adress och mob.nr) gör att du vet vilka inlägg som är relevant och väcker intresse. Inlägg som vi på U-Tribe hjälper dig planera och utforma.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *