Mark tänker lite som vi på U-Tribe

facebook-at-work

Nu kommer ”Facebook @ Work”, ett alternativ till alla intranät runt om i världen. Visst finns det redan andra modernare alternativ till traditionella intranät, som Yammer, Convo, Socialcast eller Slack. Men nu ger sig även FB in i leken. Naturligtvis har de ett stort försprång med 1,3 miljarder användare och helt andra muskler att driva igenom sin idé. Men frågan är vad företagen tänker när det kommer till säkerhet och att låta hemligheter flyta omkring hej vilt. FB själva verkar ha tänkt den tanken eftersom de ägnar stor kraft åt att betyga sin höga säkerhet på hemsidan.

Vad vågar du säga?

Till skillnad mot Facebook At Work så är U-Tribes lösning helt och hållet kontrollerad av företaget. De bestämmer vem som ska bjudas in, vilka som ska få vissa poster och har alltid full koll på flödet. Dessutom vet företagen att de inte är utelämnade åt FB´s framtida algoritmändringar eller nya affärsmodeller. För en sak är helt säker – någonstans i bakhuvudet på Zuckerberg och hans kollegor finns en tanke på hur man genom att låsa in användarna kan tjäna pengar på FB@Work.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *