40% av all webbtrafik går via mobilen

1_mobil

Sverige ligger långt fram när det gäller digitala trender. Så varför skulle förflyttningen från datorn till mobilen vara ett undantag.  Det visar med all önskvärd tydlighet rapporten ”Digital Insights Mobile World Congress” som Adobe nyligen släppt och där de analyserat webbtrafiken i Europa. I den rapporten finns massor av statistik att gotta sig i.

Det var en sak som jag fastnade för och som stack ut lite extra. Här hemma har andelen webbtrafik som sker via smarta telefoner ökat från 25 procent 2014 till hela 39 procent 2016. Högst (eller bäst) i Europa. Vi vill ju kunna surfa när det passar oss, på bussen, i affären eller till fots.

Så nu borde det väl vara klart för de allra flesta att det är ”Mobile First” som gäller.

Om statistiken: Adobe Digital Insights rapport bygger på 1,7 biljon besök på över 16.000 webbsidor och 130 miljarder app-användningar från över 1000 olika program under perioden januari 2014 till december 2016. Uppgifterna kommer från USA, Europa och Asien.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *