Köper du grisen i säcken?

Grisen-2Den senaste tiden har både Google och Facebook tvingats krypa till korset, be om ursäkt och lovat ha bättre koll på vilka aktörer som finns på deras plattformar. Även om det till viss mån är resultatet av deras slappa kontroll så är det inget konstigt att skummisar vill synas på Facebook och Google – för här finns pengar att tjäna. Varje banner på deras hemsidan ger en annonsintäkt från Google eller FB. Genom att skaffa många följare så ger det en hög rating vilket i sin tur gör att mer av marknadsföringspengarna hamnar i deras fickor. För många besökare är helt enkelt liktydigt för annonsörer med en populär plats att synas på. Men ibland blir det fel plats att synas på.

Automatiskt = anonymt

Nu när annonsutrymmet på den sociala scenen säljs genom budgivning och automatiserade köp (sk programmatic buying) så dyker allt fler obskyra kanaler upp för att få sin bit av kakan. De har insett att en dator, hur smart den än påstås vara, inte ser skillnad mellan en oskyldig bloggerska eller en porrsite som annonskanal. Det har väckt stor upprördhet när seriösa, internationella varumärken hamnat i sällskap med lättklädda människor eller som i några fall bredvid jihad-rekryterare. Detta trots att de bokat och köpt annonsutrymmet genom en seriös mediabyrå. Som sagt, ett dataprogram ser bara till mest värde för pengarna i förhållande till antalet besökare, utan att ha några moraliska aspeker på var annonsen eller bannern placeras. Det gör att många inser att de köpt grisen i säcken och hamnat i dåligt sällskap.

Välj kanal där du vill synas, typ din egen!

Med en helt egen kanal som U-Tribe är det du som bestämmer och har koll på vem som ska få vilket budskap. Dessutom vet du till skillnad från när du köper grisen i säcken exakt var dina marknadspengar hamnar och gör effekt. Så ta kontroll över din budget och platsen där du syns. Då slipper du hamna i dåligt sällskap!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *