Hur många kakor orkar vi?

kakor

Cookiepedia kan du kolla hur många kakor du får med dig när du surfar på en sajt. Skriv in Aftonbladet.se så ser du att de just nu har 377 kakor varav 266 är targeting cookies. En definition av detta är på sin plats, denna är hämtad från en grekisk mobiloperatör – Wind:

”These are cookies that are used to deliver content that best suits you and your interests. It can be used for targeted advertising / offers, limiting ad serving or measuring the effectiveness of a promotional campaign. We may use these cookies to remember the sites you visit, in order to determine which e-marketing channels are more efficient and allow us to reward partners and external websites.”

Dina surfvanor blir en handelsvara som annonsörer kan använda sig av för att hitta rätt målgrupp, även om du byter till en annan sajt. För ”Kakan” innehåller information för att exempelvis följa dig vart du än surfar och visar dig samma annonser som antas vara relevanta för dig. Bra va?